11mei

Modellen AVG voor de advocatuur beschikbaar

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is per 25 mei 2018 van toepassing. Om advocaten te informeren over de gevolgen van deze nieuwe Europese privacywetgeving organiseerde de NOvA op 25 april het innovatieplatform AVG. De beschikbare praktische informatie voor advocaten is sindsdien geüpdatet.

Rond de 600 advocaten waren in het Utrechtse Mediaplaza samengekomen rondom de vraag: de AVG, wat moet ik ermee? Op veel bij advocaten levende vragen kon een panel van deskundigen onder leiding van onderzoeksjournalist en IT-expert Brenno de Winter direct een verhelderend licht laten schijnen. Tegelijk bleek dat de ene advocaat de andere niet is en dat iedere advocaat zich weer anders op de AVG kan en moet voorbereiden. “Dat hangt er vanaf” was een van de meest gehoorde termen die middag.

Modellen AVG
Voor advocaten die daar een steuntje in de rug bij kunnen gebruiken, staan op de website van de NOvA een aantal praktische concept-modellen die u naar eigen inzicht kunt gebruiken en naar behoefte kunt aanpassen op de eigen situatie. Beschikbaar zijn:
- een register verwerkingsactiviteiten;
- een verwerkersovereenkomst;
- een meldingsformulier beveiligingsincident;
- een register datalekken;
- een brief met aanvullende afspraken tussen verwerkingsverantwoordelijken;
- een privacystatement.

Meer informatie
• Download alle beschikbare AVG-modellen
• Kijk de integrale uitzending van het innovatieplatform AVG terug
• Lees tips voor vertrouwelijke internetcommunicatie

 

2018