29okt

Nieuwe advocatenpas ook 5 jaar geldig

De komende maanden verloopt driekwart van alle advocatenpassen. De kans is dus groot dat dit ook uw pas betreft. Valt de vervaldatum van uw advocatenpas in de periode van december 2018 tot en met april 2019? Dan ontvangt u binnenkort een e-mail van de NOvA met informatie hoe u een nieuwe pas kunt aanvragen. Nieuw is dat u kunt kiezen voor een geldigheid van 3 of 5 jaar.

AdvocatenpasOp 5 november starten de NOvA en DigiCert+QuoVadis met het uitgeven van een nieuwe generatie advocatenpassen. Uitgangspunt is dat er met de nieuwe pas niets verandert aan uw huidige machtigingen en rechten.

Geldigheid en kosten
Anders dan nu kunt u bij de nieuwe advocatenpas kiezen voor een geldigheid van 3 jaar of 5 jaar. Een advocatenpas met een geldigheid van 3 jaar kost € 89,50 excl. btw. Kiest u voor 5 jaar, dan bent u relatief goedkoper uit: € 122,- excl. btw. De cardreader is hierbij inbegrepen.

Beveiliging
In beide gevallen is het standaard beveiligingsniveau ‘Substantial’ (voorheen STORK-3). Een advocatenpas met certificaat, beveiligingsniveau ‘High’ (voorheen STORK-4), is alleen mogelijk in combinatie met een geldigheidsperiode van 3 jaar. De kosten hiervan bedragen € 212,50 excl. btw / incl. cardreader.

Aflevering
De pas wordt bij u op kantoor afgeleverd, ook in de grote steden, op een datum in overleg. Het blijft wel noodzakelijk dat u de pas persoonlijk in ontvangst neemt. In de aanvraagmodule van DigiCert+QuoVadis krijgt u meer informatie over de betaal- en uitlevermogelijkheden.

Aanvraagprocedure
Als de geldigheid van uw huidige advocatenpas (zie achterzijde) afloopt tussen 1 december 2018 en 30 april 2019, dan ontvangt u hierover binnenkort vanzelf een e-mail van de NOvA met alle informatie hoe u een nieuwe pas kunt aanvragen. U hoeft nu dus nog niets te doen.

Zodra u van ons bericht krijgt, is het zaak niet te lang te wachten. Het uitleveren van de pas duurt enkele weken. Wij raden daarom aan om uiterlijk één maand voor de vervaldatum een nieuwe advocatenpas aan te vragen. Gemachtigden kunnen een nieuwe pas voor een advocaat aanvragen wanneer de advocaat hiertoe toestemming heeft verleend via advocatenpas.advocatenorde.nl.

Meer informatie
Kijk bij Advocatenpas.

 

2018