20mei

Self-assessmenttool voor advocaten stap dichterbij

Om de kwaliteit van de advocatuur te bevorderen ontwikkelt de NOvA een digitale self-assessmenttool. Hiermee krijgen advocaten geheel vrijwillig en kosteloos de mogelijkheid om te reflecteren op hun eigen handelen als professional. Wetenschappers van de Erasmus Universiteit en de Universiteit Twente hebben in dit kader een verkenning uitgevoerd naar het vakmanschap van de advocaat.

Meesterschap is vakmanschap Naast raadpleging van wetenschappelijke literatuur zijn inzichten opgehaald uit de balie, onder andere door interviews met advocaten. De resultaten zijn gebundeld in het rapport Meesterschap is vakmanschap.

Het rapport zoomt in op diverse aspecten van vakmanschap: expertise (kennis en ervaring), samenwerking en interactie met andere partijen (zoals cliënten, vakgenoten en professionele counterparts) en attitude, oftewel de verhouding tot het recht en de professionele motivatie.

De uitkomsten worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van de tool, die naar verwachting eind dit jaar beschikbaar komt.

Lees ook:
Self-assessment: reflecteren op je eigen functioneren

2020