7sep

Alderse Baas heden teruggetreden uit bestuur NOvA

In een uitspraak van het Hof van Discipline van 20 augustus 2018 is een waarschuwing opgelegd aan Ruben Alderse Baas in zijn hoedanigheid van advocaat. Deze waarschuwing werd opgelegd naar aanleiding van een klacht van een voormalig cliënte van zijn kantoor in Groningen. Alderse Baas was tevens lid van de algemene raad (AR) van de Nederlandse orde van advocaten.

Binnen de AR is deze situatie besproken en is de conclusie dat het opleggen van een maatregel door het Hof van Discipline (een waarschuwing valt daaronder) het voortzetten van de werkzaamheden als vertegenwoordiger van de advocatenorde in de weg staat. Alderse Baas heeft besloten in het belang van de NOvA op te stappen. De NOvA betreurt het verlies van een gewaardeerd lid van de algemene raad.

“In de afgelopen drieënhalf jaar heb ik mij met veel plezier ingezet voor soms lastige dossiers als de beroepsopleiding, digitaal procederen en het innovatieplatform. Ik dank alle medewerkers van het bureau van de NOvA, de collega-advocaten in alle organen van de balie en de vele fijne mensen bij de beroepsopleiding en de rechtspraak waarmee ik in de afgelopen jaren zeer plezierig heb samengewerkt. Ik ga mij nu weer volledig richten op het uitbouwen van de erfrechtpraktijk waarin ik werk.”

2018