23nov

Nieuwe aflevering NOvUM: weerbaarheid

In de zevende editie van NOvUM spreekt Bas van Zelst met Jeroen Soeteman (bestuurder NOvA), Onno Pouw (weerbaarheidstrainer) en Marieke de Jong (advocaat) over weerbaarheid. Wat is weerbaarheid? Welke tips heeft Onno Pouw voor advocaten, wat heeft Marieke de Jong meegemaakt en wat doet de NOvA om advocaten weerbaar te laten zijn?

Novum 7Advocaten moeten hun werk in het kader van een goede rechtsbedeling in een veilige omgeving kunnen doen. De afgelopen jaren zijn er meerdere situaties geweest waarbij de veiligheid van advocaten ernstig in het geding was. Samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) werkt de Nederlandse orde van advocaten aan het vergroten van de veiligheid en weerbaarheid van de advocatuur. De NOvA heeft een aanpak ontwikkeld waarbij de nadruk ligt op het vergroten van de weerbaarheid en de bewustwording ten aanzien van mogelijke risico’s.

Meer informatie
Bekijk deze editie en eerdere afleveringen van NOvUM op advocatenorde.nl/novum. U kunt NOvUM volgen via YouTube, Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. Klik op ‘abonneren’ en u krijgt automatisch bericht bij het uitkomen van een nieuwe aflevering van NOvUM.   

 

2023