25jun

Sanne van Oers en Jeroen Soeteman verkozen tot algemeen deken

Sanne van Oers en Jeroen Soeteman zijn door het college van afgevaardigden verkozen tot algemeen deken. Beide bestuursleden van de NOvA nemen samen het dekenaat over van Robert Crince le Roy, die met ingang van 1 september 2024 terugtreedt als algemeen deken.

Sanne van Oers en Jeroen Soeteman maken sinds begin 2022 deel uit van de algemene raad. Sinds 1 januari 2024 vervullen zij gezamenlijk de functie van waarnemend deken. Omdat de algemeen deken als bestuursorgaan van de NOvA een boegbeeldfunctie vormt, is gekozen voor een gezamenlijke invulling van deze positie door Van Oers en Soeteman.

Beiden hebben ruime ervaring in de advocatuur en in bestuurlijke functies. Van Oers is sociaal advocaat bij Van Schie advocaten in Nijmegen. Zij was eerder lid van het college van afgevaardigden en bestuurder van de raad van de orde Gelderland. Soeteman is strafrechtadvocaat in Amsterdam bij Jebbink Soeteman advocaten. Hij werkte daarvoor bij CMS en Korvinus Abeln advocaten. Van 2016 tot 2021 was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. 

NOvA_Spotler insert_Sanne van Oers_260x173Sanne van Oers: “Jeroen en ik zien ernaar uit om de balie samen als algemeen deken te vertegenwoordigen. Belangrijke thema’s waaronder een onafhankelijke advocatuur, de rol van de advocaat in de democratische rechtsstaat, vertrouwelijkheid en de toegang tot het recht verlangen de komende jaren veel inzet. Daarnaast blijven wij ons richten op verdere verbinding tussen de organen van de NOvA en de verschillende gremia binnen de balie.”

NOvA_Spotler insert_Jeroen Soeteman_260x173 (2)Jeroen Soeteman: “Sanne en ik zijn als bestuurslid van de NOvA en later als waarnemend dekens goed op elkaar ingespeeld. Die lijn trekken we nu door. Samen kunnen we de veeleisende functie van algemeen deken op een flexibele en kwalitatief hoogwaardige wijze invullen. Daarnaast biedt dit ons de mogelijkheid om deze bestuursfunctie op een moderne manier te combineren met onze advocatenpraktijk en ons gezinsleven.”

Met de verkiezing van Sanne van Oers en Jeroen Soeteman tot algemeen deken komt hun huidige functie van waarnemend deken per 1 september te vervallen. Over de verdeling van de wettelijke taken van de algemeen deken tussen Van Oers en Soeteman, hun representatieve taken en hun beleidsportefeuilles neemt de algemene raad vóór 1 september 2024 een besluit.

Samenstelling algemene raad
Per 1 juli 2024 bestaat de algemene raad uit Robert Crince le Roy (algemeen deken tot 1 september), Sanne van Oers (waarnemend deken, algemeen deken vanaf 1 september), Jeroen Soeteman (waarnemend deken, algemeen deken vanaf 1 september), Jan Broekhuizen, Else Loes Pasma en Maaike Bomers. Pasma en Bomers starten beiden op 1 juli, terwijl Susan Kaak op die datum stopt als bestuurslid van de NOvA. Later dit jaar wordt de algemene raad uitgebreid met een of meer leden.

Meer informatie

2024