7jul

Gezocht: asieladvocaten voor rechtsbijstand op Lesbos

De NOvA is op zoek naar advocaten die voor een korte periode als vrijwilliger rechtsbijstand willen verlenen aan vluchtelingen en migranten op Lesbos.

Aanleiding is ‘European Lawyers in Lesvos’, een gezamenlijk project van de Council of Bars and Law Societies of Europe (CCBE) en de Deutsche Anwaltsverein (DAV). Doel is dat Europese advocaten Griekse advocaten op Lesbos ondersteunen bij het verlenen van rechtshulp aan vluchtelingen en migranten.

Ook Nederlandse advocaten kunnen zich als vrijwilliger aanmelden. Samen met hun collega’s uit andere Europese landen gaan zij vluchtelingen en migranten op Lesbos voorzien van informatie en juridisch advies. Ook rapporteren ze wekelijks over hun werkzaamheden. De missies zijn voor een korte periode van minimaal twee weken. Het werk is pro bono maar er staat wel een onkostenvergoeding tegenover.

In ondersteuning ter plekke voor de uitgezonden advocaten is voorzien. Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Griekse balies, in het bijzonder de balie van Lesbos.

We zoeken advocaten die:

  • Bereid zijn om minimaal twee weken rechtsbijstand te verlenen op Lesbos;
  • Kennis hebben van en ervaring hebben met (internationaal) asiel- en vreemdelingenrecht;
  • Het Engels goed beheersen;
  • Beheersing van het Arabisch en/of Farsi is een pré.


Aanmelden

Wilt u als vrijwilliger aan het project deelnemen? Vul dan het aanmeldingsformulier in en mail deze samen met een motivatiebrief en cv (in het Engels) naar secretariaat@advocatenorde.nl. Het in het aanmeldingsformulier gevraagde bewijs van inschrijving hoeft u niet mee te sturen; hiervoor zorgt de NOvA.

Alle aanmeldingen die aan bovenstaande criteria voldoen stuurt de NOvA door naar experts van de CCBE/DAV die de uiteindelijke selectie verzorgen. Prioriteit wordt gegeven aan advocaten die in de gelegenheid zijn om zich voor een langere periode te committeren.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.europeanlawyersinlesvos.eu of mail (in het Engels of Frans) naar info@europeanlawyersinlesvos.eu.

2016