28sep

Robert Crince le Roy verkozen tot nieuwe algemeen deken

Op voordracht van de algemene raad heeft het college van afgevaardigden vandaag Robert Crince le Roy verkozen tot nieuwe algemeen deken van de Nederlandse orde van advocaten. Hij volgt per 1 januari 2022 de huidige algemeen deken Frans Knüppe op.

Crince le Roy binnenwerkRobert Crince le Roy (1964) is sinds januari 2021 lid van de algemene raad van de NOvA en heeft onder andere bestuurlijke vernieuwing, governance en veiligheid in zijn portefeuille.

Crince le Roy: “Als algemeen deken wil ik een bijdrage leveren aan het goed functioneren van de advocatuur in het belang van een goede rechtsbedeling, de positie van de advocatuur bewaken en waar nodig versterken. Ik wil weten wat er speelt, en zal waar nodig bijdragen aan het creëren van oplossingen. Hier word ik graag binnen en buiten de balie op aangesproken.”

Robert Crince le Roy is advocaat sinds 1991. Tot september 2014 was hij partner bij Houthoff, waarna hij medeoprichter en partner werd van Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten N.V. in Rotterdam. Crince le Roy was onder meer deken van de Rotterdamse orde van advocaten en lid van het college van afgevaardigden.

Op 1 januari 2022 zal de huidige algemeen deken Frans Knüppe aftreden. Hij heeft het dekenaat dan bijna twee jaar vervuld. Knüppe is sinds 2017 lid van de algemene raad.

Lees ook het interview Van klare wijn tot altruïsme, of bekijk de NOvUM-uitzending over veiligheid.

2021