Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten

  • 14apr

   Modelkantoorhandboek geüpdatet

   Het modelkantoorhandboek is voorzien van een update. De voornaamste wijzigingen in de versie 2020 zijn doorgevoerd in de hoofdstukken over het rechtsgebiedenregister, gestructureerde feedback en nummerherkenning.

   2020 lees meer
  • 15nov

   Beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij NN? Stap tijdig over.

   Vorig jaar kondigde Nationale-Nederlanden (NN) aan te stoppen met hun beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Voor de meeste advocaten die bij NN verzekerd zijn betekent dit dat hun verzekering per 1 januari 2019 afloopt. Is dit op u van toepassing, zorg er dan voor dat u tijdig overstapt naar een andere verzekeraar. Check in dat geval meteen met de tool van de NOvA waar u op moet letten om adequaat verzekerd te zijn.

   2018 lees meer
  • 29okt

   Check uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering

   Als advocaat bent u verplicht om u adequaat te verzekeren tegen het risico van beroepsaansprakelijkheid. Maar wanneer bent u adequaat verzekerd? Er gelden weliswaar minimumeisen, maar de ene advocaat of praktijk is de andere niet. Check met de ‘tool beroepsaansprakelijkheidsverzekering’ waar u in uw situatie rekening mee moet houden.

   2018 lees meer
  • 29okt

   Nieuwe advocatenpas ook 5 jaar geldig

   De komende maanden verloopt driekwart van alle advocatenpassen. De kans is dus groot dat dit ook uw pas betreft. Valt de vervaldatum van uw advocatenpas in de periode van december 2018 tot en met april 2019? Dan ontvangt u binnenkort een e-mail van de NOvA met informatie hoe u een nieuwe pas kunt aanvragen. Nieuw is dat u kunt kiezen voor een geldigheid van 3 of 5 jaar.

   2018 lees meer
  • 27sep

   Modelkantoorhandboek geactualiseerd

   Het modelkantoorhandboek is in september 2018 voorzien van een update. In het modelkantoorhandboek staan voorbeeldprocedures over bijvoorbeeld kantoororganisatie, relatiebeheer en derdengelden.

   2018 lees meer