Zoek een advocaat

In de zoekmachine ‘Zoek een advocaat’ staan alle in Nederland ingeschreven advocaten, die samen de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) vormen. Zij mogen de beschermde titel ‘advocaat’ voeren. Er zijn momenteel ruim 18.000 advocaten.

Zoek een advocaat
Het nieuwe rechtsgebiedenregister vormt de bron voor de nieuwe zoekmachine ‘Zoek een advocaat’. In deze zoekmachine kan iedereen eenvoudig een advocaat vinden op rechtsgebied, woonplaats of op naam. Rechtzoekenden kunnen ook gericht zoeken naar advocaten die gefinancierde rechtsbijstand verlenen. Advocaten die zich nog niet hebben geregistreerd in het nieuwe register, zijn alleen vindbaar op naam. Als het rechtsgebiedenregister straks volledig gevuld is, biedt de zoekmachine een compleet beeld van advocaten en hun rechtsgebied(en).

Zoekeenadvocaat

'Zoek een advocaat' wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse orde van advocaten.
De NOvA is niet verantwoordelijk voor de juistheid en/of volledigheid van de registratie van gegevens, die voor het publiek beschikbaar zijn via de zoekmachine Zoek een advocaat op deze website. Hierbij valt te denken aan de naam, de datum van beëdiging, de kantooradresgegevens, de (kantoor)gegevens van de patroon, werkzaam in de gefinancierde rechtsbijstand, het lidmaatschap van een specialisatievereniging of de rechtsgebieden van een advocaat. Deze gegevens worden aan de NOvA ter verwerking aangeleverd door de advocaat zelf dan wel door een andere (derde) partij. De NOvA controleert die opgave en gegevens niet.