• 14feb

   Dilemma: Verdacht extraatje

   Naast het verschuldigde bedrag voor verrichte werkzaamheden maakt uw cliënt nog eens € 5.000 extra over. Hij vraagt om een tweede factuur voor dat bedrag. Wat doet u?

   2024 lees meer
  • 25jan

   Hoezo, financiële bijdrage?

   Elke advocaat heeft medio januari de factuur voor de financiële bijdrage aan de Nederlandse orde van advocaten ontvangen. Waarom eigenlijk? Susan Kaak en Jeroen Soeteman, de voormalige en nieuwe portefeuillehouder financiën binnen de algemene raad, lichten toe wat er met de financiële bijdrage van advocaten gebeurt en wat zij daaraan hebben.

   2024 lees meer
  • 23jan

   Soeteman en Van Oers nieuwe waarnemend dekens

   Sinds 1 januari 2024 vervullen Jeroen Soeteman en Sanne van Oers samen het waarnemend dekenaat binnen de algemene raad van de Nederlandse orde van advocaten. Zij nemen die positie over van medebestuurslid Susan Kaak.

   2024 lees meer
  • 23jan

   Dilemma: Even vasthouden?

   Uw cliënt vraagt u om een schadevergoeding die op uw derdengeldenrekening staat niet direct over te maken. Hij staat nog onder bewind en is het dan meteen kwijt. Wat doet u?

   2024 lees meer
  • 23jan

   Nu is het nog uw auto…maar straks? NOvA start campagne weerbaarheid

   Steeds vaker worden advocaten geconfronteerd met hoogoplopende emoties, vaak leidend tot bedreiging of het anderszins onder druk zetten van advocaten. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de advocaten in 2022 ten minste één vorm van agressie heeft meegemaakt. De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) ondersteunt hen met verschillende initiatieven om weerbaarder te worden. Al die initiatieven worden de komende maanden via een speciale campagne van de NOvA onder de aandacht gebracht.

   2024 lees meer