Weerbaarheidstraining voor advocaten met gedetineerde cliënten

De helft van de advocaten krijgt te maken met druk en dreiging, zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse orde van advocaten (NOvA). Strafrechtadvocaten die cliënten bijstaan in (verzwaarde) detentie kunnen naast druk en dreiging ook te maken krijgen met ander manipulatief gedrag. Op die manier proberen cliënten in contact te komen met de buitenwereld.

Om nog beter voorbereid te zijn op deze praktijkomstandigheden heeft de NOvA een speciale weerbaarheidstraining ontwikkeld voor strafrechtadvocaten. In de weerbaarheidstraining voor advocaten met gedetineerde cliënten wordt aandacht besteed aan omgaan met druk en de mogelijke invloeden op het prestatievermogen van de advocaat. Zo gaan de trainers onder andere in op het fenomeen tigerkidnapping: met informatie (eventueel over een familielid) de advocaat figuurlijk gijzelen om mee te werken aan iets dat gunstig is voor de cliënt.

Daarnaast wordt in de training aandacht besteed aan impactvolle gebeurtenissen tijdens het werk en de verwerking hiervan.

De eerstvolgende weerbaarheidstraining voor advocaten met gedetineerde cliënten is op dinsdag 10 september 2024 in Breukelen.
Schrijf uzelf nu in!