11aug

BAgazine: online magazine over de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten

Vandaag verschijnt het BAgazine, een nieuw tweemaandelijks magazine voor (aankomende) advocaat-stagiairs, patroons en iedereen die betrokken is bij de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten (BA) van de NOvA. In dit online magazine leest u alles over de invulling van de beroepsopleiding, staan interviews met betrokkenen, treft u handige infographics en belangrijke data om in de gaten te houden.

> Lees het BAgazine op uw mobiele telefoon
> Lees het BAgazine op uw PC/tablet

BAgazine editie 1 coverIn deze eerste editie van het BAgazine leest u onder meer een interview met Susan Kaak (lid algemene raad van de NOvA en portefeuillehouder Beroepsopleiding Advocaten) over de totstandkoming van de vernieuwde beroepsopleiding de afgelopen twee jaar. Ook zijn er interviews met Sven Brinkhoff (universitair hoofddocent straf(proces)recht) en Esther Oppedijk van Veen (RESOR), die beiden hebben meegewerkt aan het opstellen van het nieuwe curriculum. Daarnaast treft u een uitleg van ‘het nieuwe’ van de vernieuwde beroepsopleiding en een handige infographic van de opbouw van de studie.

Het BAgazine wordt verspreid onder advocaat-stagiairs, docenten, patroons, advocaten en andere betrokkenen bij de vernieuwde beroepsopleiding. De volgende editie verschijnt in oktober en bevat onder meer uitgebreide informatie over de patroonscursus en de basistest voor de vernieuwde BA.

Vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten
Op 1 maart 2021 start de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten. De Nederlandse orde van advocaten heeft samen met de uitvoeringsorganisatie (een samenwerking tussen CPO en Dialogue), the Law Firm School (LFS), De Brauw, het college van afgevaardigden, advocaten door het hele land en andere experts hard gewerkt aan de ontwikkeling van de vernieuwde opleiding. De vernieuwde opleiding biedt een goede basis voor de startende advocaat. De opleiding is flexibel, praktijkgericht en stelt ethiek en vaardigheden centraal zonder tekort te doen aan de juridische inhoud. Ook is er oog voor veranderingen in de juridische dienstverlening in de vorm van de nieuwe vaardigheden, zoals digitale vaardigheden en ondernemerschap.

> Zie ook: vernieuwde beroepsopleiding advocaten start in maart 2021

2020