3dec

Financiële bijdrage 2021 vastgesteld

Vandaag heeft het college van afgevaardigden het Besluit financiële bijdrage 2021 vastgesteld. Voor advocaten in categorie 1 is de financiële bijdrage voor volgend jaar vastgesteld op € 1.005. Voor categorie 2 is dit € 329.

De NOvA is zich ervan bewust dat ook de advocatuur te maken heeft met onzekere financiële tijden als gevolg van het coronavirus. Daarom heeft de NOvA zich grote moeite getroost de financiële bijdrage op hetzelfde niveau te houden als afgelopen jaar. Het aantal fte’s op het bureau is teruggebracht en er is scherp geprioriteerd in de werkzaamheden.

Financiele bijdrage 2021Kosten dekenberaad
Dat de factuur die advocaten voor 2021 van de NOvA ontvangen iets hoger (€ 32 meer voor categorie 1 en € 10 meer voor categorie 2) uitvalt dan vorig jaar is het gevolg van de overheveling van lokale kosten voor het dekenberaad naar de NOvA-begroting. Deze kosten maken niet langer deel uit van de begrotingen van de lokale orden en de daarop gebaseerde hoofdelijke bijdragen. Eenzelfde bedrag als er op de begroting bij de NOvA bijkomt, wordt dus in 2021 niet (langer) via de lokale omslag in rekening gebracht.

Eerder is al de financiering van de ondersteunende units FTA en DTA bij de NOvA ondergebracht. Het opnemen van de kosten van het dekenberaad in de begroting van de NOvA is ook in lijn met de ontwikkeling naar positionering van het dekenberaad als bestuursorgaan binnen de NOvA. De overheveling betreft een experiment van een jaar en zou moeten leiden tot één landelijke en uniforme heffing, gelijk voor alle advocaten.

2020