Veiligheidsscan

Advocaten moeten hun werk in het kader van een goede rechtsbedeling in een veilige omgeving kunnen doen. In het afgelopen jaar zijn er meerdere situaties geweest waarbij de veiligheid van advocaten ernstig in het geding was. Op initiatief van de NOvA heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid geld ter beschikking gesteld om advocatenkantoren te laten beoordelen op hun (fysieke en digitale) kwetsbaarheid.

De subsidie is toereikend voor 850 veiligheidsscans. In opdracht van de NOvA voert het bedrijf Kop Beveiliging deze scans uit. Zij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd om het kantoor of woonhuis (ingeval van kantoor aan huis) op een adres in Nederland te toetsen op fysieke kwetsbaarheden. Denk daarbij aan de entree en sleutelbeheer. Lees ook het artikel in het Advocatenblad hierover.

Nadat de scan is uitgevoerd, adviseren de experts van Kop kosteloos over de eventuele noodzaak en de mogelijkheden om de veiligheid van het kantoor en de medewerkers te verhogen. De kosten die met veiligheidsaanpassingen gepaard gaan komen voor eigen rekening van de advocaat.

Aanmelden voor veiligheidsscan
Advocaten die in aanmerking willen komen voor een kosteloze veiligheidsscan kunnen zich aanmelden op de website van Kop Beveiliging. Gegevens die advocaten daar invoeren, zijn niet voor anderen toegankelijk en worden enkel en alleen voor de scan gebruikt.