• 22dec
  • 24nov

   Verstrekkingen uit het UBO-register opgeschort

   Op 22 november is een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie gepubliceerd over het UBO-register. De strekking hiervan is dat de verplichte publieke toegang tot het UBO-register in de Europese anti-witwasrichtlijn onvoldoende onderbouwd is en daarmee ongeldig.

   2022 lees meer
  • 10nov

   Wat betekent de Europese anti-witwasautoriteit voor de Nederlandse advocatuur?

   In 2020 heeft de Europese Commissie een actieplan gepresenteerd voor een alomvattend EU‐beleid voor de preventie van witwassen en het financieren van terrorisme, ofwel Anti-Money Laundering and Combating the Financing of Terrorism (AML/CFT). Dit actieplan is verder uitgewerkt in vier wetgevingsvoorstellen. Eén daarvan, de EU-Verordening tot instelling van de Europese anti-witwasautoriteit (de AMLA-verordening) [1], heeft directe gevolgen voor de advocatuur.

   2022 lees meer
  • 27sep

   Nieuwe Wwft-handleiding voor advocaten

   De NOvA heeft een nieuwe, geactualiseerde ‘Handleiding Wwft en UBO-register voor advocaten’ op haar website gepubliceerd. Deze handleiding biedt advocaten(kantoren) handvatten om effectief te kunnen voldoen aan de verplichtingen die de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) aan advocaten oplegt.

   2022 lees meer
  • 28okt

   Advocatenpas-app binnenkort voor iedere advocaat beschikbaar

   De NOvA biedt iedere advocaat die dat wil vanaf medio november de mogelijkheid de fysieke advocatenpas met kaartlezer in te ruilen voor de digitale advocatenpas-app. Hiermee kan via een app op de mobiele telefoon eenvoudig worden ingelogd bij het advocatenpasportaal en Mijn Orde, maar bijvoorbeeld ook bij de Rechtspraak.

   2021 lees meer