• 15nov

   Advocatenpas nu ook als app verkrijgbaar

   Vanaf 15 november kan iedere advocaat die dat wil een digitale advocatenpas-app (i.c.m. een advocatenpas zonder chip voor toegang) bestellen in plaats van de fysieke advocatenpas met chip en een cardreader. Met de app kunnen advocaten op hun mobiele telefoon eenvoudig inloggen bij het advocatenpasportaal en Mijn Orde, maar bijvoorbeeld ook bij de Rechtspraak. Voor wie een klassieke advocatenpas met cardreader prefereert, blijft dit uiteraard mogelijk.

   2021 lees meer
  • 28okt

   Advocatenpas-app binnenkort voor iedere advocaat beschikbaar

   De NOvA biedt iedere advocaat die dat wil vanaf medio november de mogelijkheid de fysieke advocatenpas met kaartlezer in te ruilen voor de digitale advocatenpas-app. Hiermee kan via een app op de mobiele telefoon eenvoudig worden ingelogd bij het advocatenpasportaal en Mijn Orde, maar bijvoorbeeld ook bij de Rechtspraak.

   2021 lees meer
  • 30mrt

   Proef met Digitaal Procesdossier van start

   Op 29 maart zijn vier rechtbanken, en de daaraan gelieerde parketten en Politie-eenheden, gestart met de proef Digitaal Procesdossier (DPD). De pilot is een volgende stap in digitalisering van de strafrechtketen. Het gaat om het opmaken, elektronisch ondertekenen en binnen de strafrechtketen digitaal verstrekken van het politieprocesdossier.

   2021 lees meer
  • 29okt

   Groen licht voor digitaal procederen civiel en bestuursrecht

   De plannen van de Raad voor de Rechtspraak (Rvdr) om digitaal procederen in civiel en bestuursrecht mogelijk te maken zijn beoordeeld door het Bureau ICT-toetsing (BIT) en hebben het vertrouwen van Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

   2020 lees meer
  • 19feb

   Digitaal procederen bij de Hoge Raad in alle soorten strafzaken

   Sinds 1 februari is het mogelijk op vrijwillige basis in alle soorten strafzaken bij de Hoge Raad digitaal te procederen. Het portaal Mijn Zaak, dat al beschikbaar was voor reguliere strafzaken en ontnemingszaken is nu ook beschikbaar voor beschikkingen, herzieningen, internationale rechtshulp en Caribische zaken.

   2020 lees meer