25mei

Administratieve aanpassing in bestelling advocatenpas(-app)

Vanaf 1 juni 2023 verstuurt de leverancier van de advocatenpassen (DigiCert+QuoVadis) alle facturen vanuit hun Ierse entiteit (DigiCert Ireland Limited). Dat geldt ook voor de facturen die gemaakt worden vanuit het advocatenpasportaal, naar aanleiding van een bestelling van een advocatenpas(-app) voor een advocaat of een gemachtigde.

Advocatenpas in de hand 1800 pxDit heeft voor advocaten en hun financiële boekhouding tot gevolg dat Digicert+QuoVadis op de factuur een andere betaalrekening vermeldt dan voorheen. Wanneer het advocatenkantoor tijdens de bestelling van de advocatenpas(-app) het btw-nummer opgeeft, wordt er géén btw in rekening gebracht.

Om te voorkomen dat advocaten onbedoeld met een btw-opslag worden geconfronteerd, heeft de NOvA aan Digicert+QuoVadis gevraagd ervoor te zorgen dat de advocaat bij elke bestelling via het advocatenpasportaal verplicht het btw-nummer van het kantoor moet opgeven. Bij de btw-aangifte dient deze bestelling te worden behandeld als een “levering uit landen binnen de EU”.

Afgezien van deze beperkte administratieve handeling heeft deze aanpassing geen gevolgen voor de prijs of de kwaliteit van de advocatenpassen en advocatenpas-apps.

Meer informatie
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met DigiCert+QuoVadis: qv.advocatenpas@digicert.com of 030 - 232 43-20.

 

2023