• 7mrt

   Wat betekent de Wet kwaliteit incassodienstverlening voor advocaten?

   De Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki) treedt op 1 april in werking. Wie denkt dat de Wki uitsluitend relevant is voor incassobureaus, komt bedrogen uit. Ook de advocatuur valt onder de reikwijdte van deze wet, voor zover een advocaat zich in de uitoefening van het beroep bezighoudt met het verrichten of aanbieden van buitengerechtelijke incassowerkzaamheden.

   2024 lees meer
  • 29feb

   Achtergrond: zes tips voor patroons

   Als patroon ben je hét aanspreekpunt en rolmodel voor de advocaat-stagiair. Patroons geven het goede voorbeeld. Bij hen kan de startende advocaat gevoelens kwijt en aankloppen voor advies. Eigenlijk is een patroon dé rots in de branding. Het is dus niet voor niets dat er een verplichting is om een patroonscursus te volgen. Trainer Marloes ter Huurne geeft zo’n cursus en heeft enkele tips voor aanstaande patroons.

   2024 lees meer
  • 28feb

   Vademecum advocatuur 2024 beschikbaar

   Voor veel advocaten is het een onmisbaar naslagwerk: het vademecum met de belangrijkste wet- en regelgeving voor de advocatuur. In samenwerking met de NOvA heeft uitgeverij Boom de editie 2024 in boekvorm uitgebracht. Deze editie is opgedragen aan onze overleden NOvA-collega Jessica, die jarenlang bij het vademecum betrokken was. Werkt u liever digitaal? De online, altijd actuele versie vindt u op regelgeving.advocatenorde.nl.

   2024 lees meer
  • 11jan
  • 3okt

   Inschrijving Beroepsopleiding Advocaten 2024 geopend

   Advocaat-stagiairs kunnen zich vanaf 2 oktober weer aanmelden voor de Beroepsopleiding Advocaten (BA). De beroepsopleiding start 1 maart 2024. Naast de reguliere opleiding kunnen advocaat-stagiairs zich ook inschrijven voor de speciale varianten - het decentrale deel van de beroepsopleiding - van de onderwijsaanbieders The Law Firm School (LFS) of De Brauw Blackstone Westbroek.

   2023 lees meer