• 18jun

      Visitatiecommissie beoordeelt vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten

      De algemene raad van de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) heeft een visitatiecommissie voor de Beroepsopleiding Advocaten ingesteld en de leden van deze commissie benoemd. De visitatiecommissie beoordeelt de kwaliteit van de vernieuwde beroepsopleiding, die in 2021 van start ging, aan de hand van het kwaliteits- en accreditatiekader. Voorzitter van de commissie is prof. dr. mr. Eric van de Luijtgaarden.

      2024 lees meer
    • 17jun

      Achtergrond beroepsopleiding: "Kwaliteit staat voorop"

      Tien jaar lang was Gerard Mols hét gezicht van de examencommissie Beroepsopleiding Advocaten. Als voorzitter was hij verantwoordelijk voor de toetsingskwaliteit, behandelde hij bezwaarschriften en hield hij hoorzittingen. Op 28 mei nam hij afscheid. “Het waren mooie jaren met veel hoogtepunten. Nu is het tijd voor ‘vers bloed in de piste’.”

      2024 lees meer
    • 7mrt

      Wat betekent de Wet kwaliteit incassodienstverlening voor advocaten?

      De Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki) treedt op 1 april in werking. Wie denkt dat de Wki uitsluitend relevant is voor incassobureaus, komt bedrogen uit. Ook de advocatuur valt onder de reikwijdte van deze wet, voor zover een advocaat zich in de uitoefening van het beroep bezighoudt met het verrichten of aanbieden van buitengerechtelijke incassowerkzaamheden.

      2024 lees meer
    • 29feb

      Achtergrond: zes tips voor patroons

      Als patroon ben je hét aanspreekpunt en rolmodel voor de advocaat-stagiair. Patroons geven het goede voorbeeld. Bij hen kan de startende advocaat gevoelens kwijt en aankloppen voor advies. Eigenlijk is een patroon dé rots in de branding. Het is dus niet voor niets dat er een verplichting is om een patroonscursus te volgen. Trainer Marloes ter Huurne geeft zo’n cursus en heeft enkele tips voor aanstaande patroons.

      2024 lees meer
    • 28feb

      Vademecum advocatuur 2024 beschikbaar

      Voor veel advocaten is het een onmisbaar naslagwerk: het vademecum met de belangrijkste wet- en regelgeving voor de advocatuur. In samenwerking met de NOvA heeft uitgeverij Boom de editie 2024 in boekvorm uitgebracht. Deze editie is opgedragen aan onze overleden NOvA-collega Jessica, die jarenlang bij het vademecum betrokken was. Werkt u liever digitaal? De online, altijd actuele versie vindt u op regelgeving.advocatenorde.nl.

      2024 lees meer