• 29nov

   Dilemma: Begrijpelijke taal

   De juridische teksten in een overeenkomst worden door uw cliënt niet goed begrepen. Hij vindt dat het korter moet en in begrijpelijke taal. Dit zal echter ten koste gaan van de kwaliteit van de overeenkomst. Wat doet u?

   2022 lees meer
  • 20okt

   Cursussen reviewer peer review

   De NOvA organiseert in december 2022 de cursus ‘Reviewer peer review’. Omdat de reviewer inzage heeft in dossiers van andere advocaten is het van belang dat de reviewer wordt aangemerkt als deskundige. Deze cursus zorgt ervoor dat u goed voorbereid aan de slag kunt gaan als deskundig reviewer.

   2022 lees meer
  • 14dec

   Dilemma: In de kijker lopen?

   Een talkshow benadert u voor een toelichting over een fraudezaak waarin u een bekende Nederlander bijstaat. Tegelijkertijd komen er verdachte signalen bij uw kantoor binnen die mogelijk iets te maken hebben met deze zaak. U vindt dat uw toelichting in het belang is van de verdediging van uw cliënt, maar uw kantoorgenoten zijn bang dat hierdoor de bedreigingen toenemen. Wat doet u?

   2021 lees meer
  • 30nov

   Dilemma: Publiekstrekker?

   Uw kantoorgenoot windt zich op over een schadeafhandeling door de Staat en overweegt in een privézaak daartegen te procederen. Een advocaat behartigt de belangen van zijn cliënt, maar kan hij ook zelf als cliënt opkomen voor eigen privébelangen? In het nieuwe dilemma zoekt deze advocaat ook nog eens de publiciteit op terwijl uw kantoor hier niet op zit te wachten. Wat doet u?

   2021 lees meer
  • 2nov

   Dilemma: doorverwijzing binnen eigen netwerk

   Doorverwijzen binnen je eigen netwerk van vrienden of bekenden levert advocaten vaak nieuwe zaken op. Soms kan het ook voor lastige situaties zorgen zoals in het nieuwe dilemma ‘doorverwijzing of afwijzing’.

   2021 lees meer