• 24nov

   Nieuw dilemma in de DilemmApp: 'Vast goed?'

   Om de week staat in de DilemmApp een nieuw dilemma voor u klaar. Deze keer gaat het over uw factuur naar een goede zakenrelatie die echter door een ander vanuit het buitenland wordt betaald, wat twijfels oproept over de herkomst van het geld. Wilt u weten wie de rekening heeft voldaan? Lees het dilemma. Wat zou u doen?

   2020 lees meer
  • 3nov

   Wijzigingen rechtsgebieden per 1 januari 2021

   Met ingang van 1 januari 2021 worden enkele wijzigingen doorgevoerd in het rechtsgebiedenregister. De belangrijkste verandering is de toevoeging van twee nieuwe hoofdrechtsgebieden: Privacyrecht en Informatierecht.

   2020 lees meer
  • 27mei

   'DilemmApp helpt je je morele en ethische kompas te ijken'

   De DilemmApp is vernieuwd, zowel qua uiterlijk als functionaliteit. Zowel accountants (NBA), notarissen (KNB), belastingadviseurs (NOB) als advocaten (NOvA) gebruiken de app om na te denken over ethische dilemma’s en hierover met elkaar de discussie aan te gaan. Hoe denken de vier beroepsorganisaties over de DilemmApp? ‘Dankzij de app kan je je verplaatsen in uiteenlopende situaties’.

   2020 lees meer
  • 26mei

   Stof tot nadenken in de nieuwe DilemmApp

   Na vier jaar is de NOvA DilemmApp in een nieuw jasje gestoken. Naast het uiterlijk is ook de functionaliteit verbeterd. Wat niet is veranderd is dat advocaten elke twee weken prikkelende dilemma’s krijgen voorgeschoteld, die stof tot nadenken en voer voor discussie bieden.

   2020 lees meer
  • 20mei

   Self-assessmenttool voor advocaten stap dichterbij

   Om de kwaliteit van de advocatuur te bevorderen ontwikkelt de NOvA een digitale self-assessmenttool. Hiermee krijgen advocaten geheel vrijwillig en kosteloos de mogelijkheid om te reflecteren op hun eigen handelen als professional. Wetenschappers van de Erasmus Universiteit en de Universiteit Twente hebben in dit kader een verkenning uitgevoerd naar het vakmanschap van de advocaat.

   2020 lees meer