• 9apr

      Achtergrond LawCare: ‘Je bent geen watje als je voor jezelf opkomt’

      Een advocaat kent veel stressfactoren. Hoe ga je om met cliënten, de tegenpartij, collega’s op kantoor, werknemers en je patroon? Wat als je wordt tegengewerkt door een leidinggevende, een collega grensoverschrijdend gedrag vertoont of een cliënt zegt zelfmoord te gaan plegen? Bij al deze vragen kunnen advocaten bellen met Team LawCare.

      2024 lees meer
    • 16jun

      NOvA ondertekent manifest tegen agressie en geweld

      “Tot hier en niet verder!” Die boodschap brengen politieke partijen en verschillende beroepsorganisaties in een manifest tegen agressie en geweld. Ook de NOvA heeft dit manifest ondertekend. Hierin wordt de samenleving opgeroepen niet normaal te laten worden wat niet normaal is. Ook is er een verzoek aan de regering: richt een samenwerkingsverband op waar werknemers én werkgevers van beroepen met een publieke taak terechtkunnen voor advies en hulp.

      2023 lees meer
    • 28mei

      Uitbreiding team LawCare

      Het team LawCare is uitgebreid met zeven advocaten. Zij hebben net als hun collega-vertrouwenspersonen een speciale training gevolgd om een luisterend oor te kunnen bieden aan advocaten die vertrouwelijk willen sparren met een ervaren vakgenoot. Bijvoorbeeld over omgaan met stress op het werk, of over gevoelens van onveiligheid na een bedreiging.

      2021 lees meer
    • 19mei