• 7nov

   Dilemma: In verkeerde handen

   Uw dossiers worden digitaal bij een externe leverancier opgeslagen. Het afschermen van de data is goed geregeld, maar het is niet duidelijk in welk datacenter de opslag plaatsvindt. Uw cliënt wil zekerheid dat zijn stukken veilig worden bewaard, maar die garantie kunt u niet geven. Wat zou u doen?

   2023 lees meer
  • 19okt
  • 19sep

   Dilemma: Diversiteit aan de top

   Er is een geschikte vrouwelijke kandidaat gevonden voor de maatschap, maar uw collega-partners hebben de voorkeur voor een man uit hun netwerk. Dit komt het diversiteitsbeleid niet ten goede en het werkt ook nadelig bij een aankomend interview over dit onderwerp. Wat zou u doen om het diversiteit- en inclusiebeleid te handhaven?

   2023 lees meer
  • 4okt

   Diversiteit en inclusie in de advocatuur

   De NOvA onderstreept het belang van gelijke kansen, diversiteit en inclusie. Vanuit maatschappelijk oogpunt, maar ook omdat omarming van deze principes tot een verrijking van de advocatuur zelf leidt. Via het platform Inclusie & Diversiteit geeft de NOvA hier samen met de balie invulling aan. Dit wordt op Diversity Day nog eens benadrukt door de algemene raad.

   2022 lees meer
  • 2jun

   ‘Gebrek aan diversiteit is een gemiste kans’

   Diversiteit en inclusie bieden de advocatuur letterlijk toegevoegde waarde, die echter nog lang niet overal wordt verzilverd. Er is een omslag nodig, vindt advocaat Geeta Nandoe Tewarie, lid van het platform Inclusie en Diversiteit van de NOvA. “Kijk naar de kwaliteiten van jonge advocaten die je aanneemt, niet naar de verschillen.”

   2022 lees meer