7nov

Dilemma: In verkeerde handen

Uw dossiers worden digitaal bij een externe leverancier opgeslagen. Het afschermen van de data is goed geregeld, maar het is niet duidelijk in welk datacenter de opslag plaatsvindt. Uw cliënt wil zekerheid dat zijn stukken veilig worden bewaard, maar die garantie kunt u niet geven. Wat zou u doen?

IStock-1148233812 Dilemma datacenterHet dilemma: 'Ik ben onlangs mijn eigen advocatenkantoor begonnen. Een paar cliënten van mijn vorige kantoor zijn met mij meegegaan. Ik heb ervoor gekozen om veel digitaal te werken. Mijn dossierbeheer, e-mail en telefonie zijn extern uitbesteed voor de komende vijf jaar. Dit in tegenstelling tot mijn vorige kantoor. Als ik één van mijn cliënten toegang geef tot zijn online dossier, krijg ik de opmerking: “Ik vertrouw er wel op dat mijn stukken veilig zijn opgeslagen, want ik wil niet dat mijn stukken in verkeerde handen komen”. Ik schrik hiervan. Bij de keuze voor een leverancier heb ik vooral gelet op het afschermen van data en niet zozeer waar ze worden opgeslagen. De leverancier kan geen uitsluitsel geven. Ik weet daardoor niet in welk datacenter de data worden opgeslagen. Dat maakt mij zenuwachtig. Ik weet dat mijn cliënt mij aansprakelijk stelt als het misgaat. Nu overstappen op een andere leverancier gaat mij fors geld kosten wat ik nu, in de opstartfase, niet kan gebruiken. Wat doe ik?'

Wat zou u doen? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

Logo DilemmApp 2020Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat! 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties op het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel advocaten het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2023