19okt

NOvA haalt ideeën op over sociaal advocatenkantoor van de toekomst tijdens Innovatieontbijt

Het sociaal advocatenkantoor van de toekomst moet voldoende jonge aanwas en een heldere bedrijfsstrategie hebben. Ook specialisatie, samenwerking, zichtbaarheid en technologische ontwikkelingen horen bij het toekomstig sociaal advocatenkantoor. Dit zijn enkele ideeën die 12 oktober werden geuit bij het Innovatieontbijt over dit onderwerp. Bekijk ook de video (2.01 min.)

Brainstorm 2752De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) denkt na over een toekomstbestendige sociale advocatuur. Wat is nodig om het vak aantrekkelijk te houden en een gezonde praktijk te draaien? Daarvoor is meer nodig dan het aanpassen van de indexeringsformule en de inflatiecorrectie. Tijdens het Innovatieontbijt dachten zo’n 50 advocaten en stakeholders met de NOvA mee.

Kant-en-klare digitale tools
Na inspirerende bijdragen van Esmée Verschuren (jonge sociaal advocaat), Jeroen Zweers (expert juridische innovatie), Jolande ter Avest (sociaal advocaat), Frits van Dijk (sociaal advocaat) en Rogier Scheltes en Peter Goes (Stichting Sociaal Advocaten Rotterdam) gingen de aanwezigen uiteen in brainstormgroepen. Hier werd verder gesproken over digitale innovatie, samenwerking, aantrekkelijkheid van het vak en bedrijfsvoering. Ideeën die hieruit naar voren kwamen: laat sociaal advocaten meer zien, financier cursussen voor sociaal advocaten, kom met kant-en-klare digitale tools en werk samen.

Waardevolle ideeën
De NOvA heeft veel waardevolle ideeën opgedaan bij het Innovatieplatform. Samen met de balie en andere betrokken organisaties wordt hier een vervolg aan gegeven. Ook een idee voor de toekomst van de sociale advocatuur? Laat dit weten via communicatie@advocatenorde.nl 

2023