3okt

Dilemma: Foute grappen

U hebt een Marokkaanse achtergrond en bent als advocaat-stagiair werkzaam bij een kantoor. Tijdens de lunch worden wel eens foute grappen over Marokkanen gemaakt. U voelt zich daar niet prettig bij, maar hoe stelt u dit aan de orde?

DilemmApp foute kantoorhumor.iStock-1070271788Het dilemma: 'Ik ben advocaat-stagiair met een Marokkaanse achtergrond. Ik heb bijna mijn stage afgerond. Zoals vaker tijdens de kantoorlunch worden foute grappen gemaakt over Marokkanen. Ik voel mij daar niet prettig bij. Het raakt mij en ik merk dat ik er steeds slechter tegen kan. Dit gaat ten koste van mijn werkplezier. Tijdens het gesprek waarin ik te horen krijg dat ik medewerker mag worden, stel ik dit aan de orde. Mijn patroon wuift het weg onder het motto van 'maak je niet druk, het gaat niet over jou’. Ik zie dit anders en wil dit eigenlijk bespreekbaar maken, maar ben bang voor de reacties en eventuele gevolgen. Zeker nu ik net te horen heb gekregen dat ik medewerker mag worden: een droom waar ik jaren hard voor heb gewerkt. Wat doe ik?'

Wat zou u doen? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

Logo DilemmApp 2020Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat! 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties op het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel advocaten het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2023