• 20dec
  • 7nov

   Dilemma: In verkeerde handen

   Uw dossiers worden digitaal bij een externe leverancier opgeslagen. Het afschermen van de data is goed geregeld, maar het is niet duidelijk in welk datacenter de opslag plaatsvindt. Uw cliënt wil zekerheid dat zijn stukken veilig worden bewaard, maar die garantie kunt u niet geven. Wat zou u doen?

   2023 lees meer
  • 19okt
  • 2okt

   Algemene raad wil experiment resultaatgerelateerde beloning met twee jaar verlengen

   Vorige week heeft de algemene raad het college van afgevaardigden voorgesteld om het ‘experiment letsel- en overlijdensschadezaken’ opnieuw te verlengen voor de duur van twee jaar. De komende periode wordt benut voor een volledige evaluatie van het experiment, waarin advocaten in letsel- en overlijdensschadezaken – als uitzondering op de regel – een resultaatgerelateerde beloning mogen ontvangen.

   2023 lees meer
  • 15okt

   Diversiteit in de advocatuur: ‘gewoon doen!’

   Vrijwel iedereen in de advocatuur is het er wel over eens dat meer diversiteit wenselijk of zelfs noodzakelijk is. Een uniforme oplossing ontbreekt evenwel, bleek ook op 10 oktober tijdens het NOvA-innovatieplatform ‘Maak het verschil’. Verschillende sprekers uit de praktijk en de wetenschap kwamen met verklaringen, oplossingen en tips. Bewustwording, leiderschap en een ‘gewoon-doen-mentaliteit’ vormden de rode draad.

   2019 lees meer