• 27sep

   Alle geheimhoudernummers van advocaten ook naar DJI en AIVD/MIVD

   Het college van afgevaardigden heeft vandaag de ‘Wijzigingsverordening geheimhoudernummers DJI/AIVD/MIVD’ vastgesteld. Dit betekent dat de NOvA vanaf 1 januari 2023 alle geheimhoudernummers van advocaten automatisch deelt met de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en zodra mogelijk met de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (AIVD/MIVD). Het doel hiervan is het vertrouwelijk contact tussen advocaten en hun cliënten te waarborgen.

   2022 lees meer
  • 20aug
  • 29okt

   Nummerherkenningsysteem DJI aangepast

   Medio september heeft DJI, conform afspraak, bij de NOvA gemeld dat een gesprek met een advocaat was uitgeluisterd. Uit onderzoek bleek dat de advocaat zijn geheimhoudernummer wel had aangemeld. Verder bleek dat de justitiabele het nummer van de advocaat had aangevuld met drie extra cijfers. Het nummerherkenningsysteem bij DJI werkte alleen indien er 10 cijfers werden ingevoerd. DJI en NOvA hebben daarop direct besloten een nader onderzoek in te stellen.

   2020 lees meer
  • 21sep

   Vertrouwelijk telefoneren met uw cliënt? Check uw geheimhoudernummers!

   Cliënten moeten altijd vrijuit en vertrouwelijk kunnen spreken met hun advocaat, ook via de telefoon. Vanaf vandaag kunt u als advocaat zelf controleren of uw geheimhoudernummers goed geregistreerd zijn in Mijn Orde. Daarmee worden uw telefoonnummers herkend in het nummerherkenningsysteem van de Nationale Politie en niet afgeluisterd. Wilt u uw nummers ook afschermen voor DJI? Vanaf nu kunt u dat ook zelf doorgeven via Mijn Orde.

   2020 lees meer
  • 13dec

   NOvA onderschrijft aanbevelingen Commissie Telefonie voor Justitiabelen

   Vandaag is het rapport van de Commissie Telefonie voor Justitiabelen gepubliceerd. Deze onafhankelijke commissie heeft het systeem van nummerherkenning bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) onderzocht. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de commissie ingesteld op aandringen van de NOvA nadat eind 2018 was gebleken dat een telefoongesprek tussen een advocaat en een cliënt in een penitentiaire inrichting was opgenomen. De NOvA kan zich vinden in de aanbevelingen van de commissie.

   2019 lees meer