• 16sep

      19.000ste advocaat start Beroepsopleiding Advocaten

      Op het opleidingsinstituut Woudschoten is Juliette Nabben van Meijburg Legal gestart met haar Beroepsopleiding Advocaten. Met haar telt het tableau waar alle advocaten in Nederland op staan ingeschreven nu 19.000 advocaten. Zij kreeg uit handen van bestuurder Maaike Bomers die verantwoordelijk is voor de Beroepsopleiding Advocaten namens de Nederlandse orde van advocaten een bos bloemen en een bef overhandigd.

      2024 lees meer
    • 16sep

      Projectgroep Digitalisering & AI van start

      De algemene raad heeft de projectgroep Digitalisering & AI ingesteld. De projectgroep gaat de NOvA onder andere adviseren over voorlichting aan de balie over de onderwerpen innovatie en digitalisering, waaronder artificiële intelligentie.

      2024 lees meer
    • 13sep
    • 12sep

      Aantal advocaten dat te maken krijgt met agressie, bedreiging en/of intimidatie toegenomen

      Steeds meer advocaten krijgen te maken met agressie, bedreiging en/of intimidatie tijdens het uitoefenen van hun vak. Dit blijkt uit onderzoek van Ipsos I&O in opdracht van de Nederlandse orde van advocaten (NOvA). In 2022 kreeg nog 50 procent van de advocaten die deelnamen aan het onderzoek te maken met agressie, bedreiging en/of intimidatie. In 2024 is dat percentage gestegen naar 55 procent. Bij 43,6 procent van de advocaten ging het zelfs om meerdere incidenten in het afgelopen jaar.

      2024 lees meer
    • 11sep

      Dilemma: Valsspelen

      U bent advocaat-stagiair en heeft binnenkort de toets ethiek. Een mede advocaat-stagiair, waarmee u het goed kan vinden, vertelt dat ze haar telefoon bij de toets gaat houden zodat ze stiekem dingen kan opzoeken. Wat doet u?

      2024 lees meer