30mei

Advocaat voor de klas in Tilburg

Advocaat Stefan van der Horst van MannaertsAppels Advocaten gaf vanochtend, samen met Lars Hogendoorn van de JuniorJurist Academie, twee gastlessen over het recht in groep 8 van de Tilburgse basisschool Jan Ligthart Driecant.

Hij is een van de eerste advocaten die meedoet aan ‘Advocaat voor de klas’, een project van de NOvA in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak en de JuniorJurist Academie.

Advocaat voor de klas Stefan van der Horst bij Tilburgse basisschool Jan Ligthart DriecantMet ‘Advocaat voor de klas’ wil de NOvA basisschoolleerlingen in groep 7 en 8 interesseren voor het recht en de rol van de advocaat binnen de rechtsstaat. Na de gastles van een advocaat gaan de kinderen aan de slag met het tijdschrift Recht & Wet en spelen zij een rollenspel in toga.

Vooralsnog is ‘Advocaat voor de klas’ een pilot, waarvan op 17 mei de aftrap werd gegeven op de Professor Casimirschool in Voorburg. Nog voor de zomervakantie worden enkele andere basisscholen bezocht, waaronder in Den Haag en Amsterdam.Na de pilot krijgt het project een landelijk vervolg. Over de precieze opzet en financiering hiervan wordt dit najaar meer duidelijk. Meer dan 250 advocaten hebben zich inmiddels als gastdocent aangemeld.

2016