9nov

Advocatuur voor dummies: de advocatuur in een notendop

Op initiatief van de NOvA is in de serie ‘dummies’ nu ook De kleine Advocatuur voor dummies verschenen. Klein van formaat maar boordevol wetenswaardigheden over de advocatuur en de rol van advocaten in de Nederlandse rechtsstaat. Het boekje is gelardeerd met prikkelende cartoons van Fokke en Sukke. Een aanrader voor iedereen die wil weten wat een advocaat is en doet. Ook leuk om cadeau te doen aan familie, vrienden of zakenrelaties van uw kantoor tijdens de komende feestdagen.

Kleine Advocatuur voor Dummies 3DDe kleine Advocatuur voor dummies schetst op 152 pagina’s in pocketformaat en op een laagdrempelige manier de geschiedenis en organisatie van de advocatuur. Lezers komen te weten wat het beroep van advocaat inhoudt, hoe een advocaat iemand juridisch kan bijstaan en aan welke regels een advocaat zich daarbij moet houden. Ook de achtergrond van de sociale advocatuur en de gefinancierde rechtsbijstand komen uitgebreid aan bod. Studenten die meer willen weten over hoe zij advocaat kunnen worden, vinden antwoorden in dit boekje. Een apart hoofdstuk is gewijd aan tips voor als je een advocaat nodig hebt: hoe vind je een advocaat die bij jouw juridische probleem past, wat vraag je tijdens het eerste gesprek en wat te doen als je niet tevreden bent over je advocaat?

De kleine Advocatuur voor dummies is samengesteld door de NOvA en uitgegeven door BBNC. Het boekje is verkrijgbaar bij de boekhandel of online te bestellen voor € 9,99.

Win een exemplaar
Wilt u een exemplaar van De kleine Advocatuur voor dummies winnen? Beantwoord onderstaande vragen en mail uw antwoorden uiterlijk 28 november naar communicatie@advocatenorde.nl.

1. Hoeveel advocaten zijn er in Nederland anno 2021 (afgerond op duizend)?
2. In welk artikel van de Advocatenwet zijn de vijf kernwaarden vastgelegd die leidend zijn voor de beroepsuitoefening van de advocaat?
3. Op welke datum (dag/maand/jaar) is de NOvA ingesteld als publiekrechtelijke beroepsorganisatie voor de advocatuur?

De NOvA verloot vijf boekjes onder de slimme inzendingen met de goede antwoorden. De winnaars krijgen De kleine Advocatuur voor dummies gratis opgestuurd.

 

2021