5sep

Dilemma: Stageverklaring in gevaar?

Uw patroon kan niet bij uw zitting zijn. Zijn aanwezigheid is van echter belang voor uw stageverklaring. Informeert u de raad van de orde hierover of gaat u mee met zijn advies om een kantoorgenoot te vragen?

Dilemma jonge advocaat iStock-174222038Het dilemma: 'Ik ben advocaat-stagiair op een middelgroot advocatenkantoor. Over een paar maanden loopt mijn stage af. Voor het verkrijgen van mijn stageverklaring moet mijn patroon aanwezig zijn bij één zitting van mij. Deze staat voor komende week gepland. Mijn patroon laat zojuist weten dat hij verhinderd is. Ik geef hem aan dat hij bij deze zitting aanwezig moet zijn en dat ik dit anders ga melden bij de raad van de orde. Mijn patroon doet hier luchtig over en zegt dat ik een kantoorgenoot moet vragen mee te gaan. Het komt wel goed. Contact opnemen met de raad van orde is volgens hem niet nodig. Ik maak mij zorgen dat mijn stageverklaring in gevaar komt, maar merk dat mijn patroon mijn zorgen niet deelt. Wat doe ik?'

Wat zou u doen? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

Logo DilemmApp 2020Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat! 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties op het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel advocaten het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2023