• 14dec

   Dilemma: In de kijker lopen?

   Een talkshow benadert u voor een toelichting over een fraudezaak waarin u een bekende Nederlander bijstaat. Tegelijkertijd komen er verdachte signalen bij uw kantoor binnen die mogelijk iets te maken hebben met deze zaak. U vindt dat uw toelichting in het belang is van de verdediging van uw cliënt, maar uw kantoorgenoten zijn bang dat hierdoor de bedreigingen toenemen. Wat doet u?

   2021 lees meer
  • 30nov

   Dilemma: Publiekstrekker?

   Uw kantoorgenoot windt zich op over een schadeafhandeling door de Staat en overweegt in een privézaak daartegen te procederen. Een advocaat behartigt de belangen van zijn cliënt, maar kan hij ook zelf als cliënt opkomen voor eigen privébelangen? In het nieuwe dilemma zoekt deze advocaat ook nog eens de publiciteit op terwijl uw kantoor hier niet op zit te wachten. Wat doet u?

   2021 lees meer
  • 2nov

   Dilemma: doorverwijzing binnen eigen netwerk

   Doorverwijzen binnen je eigen netwerk van vrienden of bekenden levert advocaten vaak nieuwe zaken op. Soms kan het ook voor lastige situaties zorgen zoals in het nieuwe dilemma ‘doorverwijzing of afwijzing’.

   2021 lees meer
  • 5okt

   Online deelname aan kwaliteitstoetsen permanent toegestaan

   Vanwege de coronamaatregelen heeft de algemene raad in april 2020 besloten om online deelname aan de kwaliteitstoetsen, voor de vormen intervisie en gestructureerd intercollegiaal overleg, tijdelijk toe te staan. Vanwege de goede ervaringen heeft de algemene raad nu besloten deze verruiming permanent te maken.

   2021 lees meer
  • 25mrt

   Online deelname aan kwaliteitstoetsen verlengd tot 1 januari 2022

   Sinds april 2020 mogen advocaten onder voorwaarden via videobellen deelnemen aan intervisie en gestructureerd intercollegiaal overleg. Vanwege de voortdurende coronamaatregelen die het fysiek bij elkaar komen bemoeilijken heeft de algemene raad vandaag opnieuw de mogelijkheid van online deelname aan kwaliteitstoetsen verlengd. Er is om praktische redenen gekozen voor verlenging tot 1 januari 2022, zodat deelname aan de kwaliteitstoetsen voor het gehele jaar online kan worden ingepland.

   2021 lees meer