21mrt

Webinar over digitaal procederen in civiele zaken

De Raad voor de rechtspraak organiseert in samenwerking met de NOvA op 13 april van 12.00 tot 13.00 uur een kosteloos webinar voor civiele advocaten over digitaal procederen. 

In civiele zaken met verplichte procesvertegenwoordiging kunt u nu al op vrijwillige basis digitaal procederen in de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland. Naar verwachting wordt digitaal procederen in civiele zaken met een belang van meer dan 25.000 euro dit jaar verplicht. 

Hoe werkt het?
Dit webinar biedt u als advocaat een kans op een laagdrempelige en interactieve manier meer te weten te komen over digitaal procederen en de nieuwe wet civiele rechtsvordering. Het webinar duurt een uur; u kunt anoniem vragen stellen via een chat, enkele daarvan worden live beantwoord tijdens de presentatie. Enige tijd na de uitzending kunt u de beelden van het webinar terugkijken via rechtspraak.nl.

Wat kunt u verwachten?
Het eerste half uur leiden Selinde Bokx-Boom, rechter en projectleider civiel, en Huan Tan van Benvalor advocaten in Utrecht u aan de hand van slides door het digitale systeem en geven informatie over het Aansluitpunt Rechtspraak. Daarna geven Selinde Bokx-Boom, portefeuillehouder KEI Civiel en senior-rechter in de rechtbank Gelderland en Huan Tan u informatie over de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe wetgeving civiele rechtsvordering en de invloed daarvan op de wijze van werken in de dagelijkse praktijk. Ook geven zij u tips en adviezen.

Aanmelden
Aanmelden kan via dit formulier tot uiterlijk 12 april. U ontvangt dan een link waarmee u op 13 april persoonlijk toegang krijgt tot het webinar.

Op 29 maart jl. organiseerde de Rechtspraak een webinar voor vreemdelingenadvocaten over digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken. Ook hiervan kunt u de beelden van het webinar te zijner tijd terugkijken via rechtspraak.nl.

 

2017