Online zittingen via Skype

Tijdens de coronamaatregelen laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken doorgaan. De Raad voor de rechtspraak heeft daarvoor een regeling opgesteld. Vanaf 7 april 2020 gaan steeds meer gerechten online zittingen houden en online overleg voeren. Daarvoor gebruikt de Rechtspraak de Skype Web App.

Tijdelijke regels
De tijdelijke regels voor fysieke aanwezigheid of via Skype vindt u in de Algemene regeling zaaksbehandeling Rechtspraak.

Hoe werkt een online zitting?
Als uw zaak online wordt behandeld, dan neemt de administratie van de rechtbank of het gerechtshof contact met u op. Daarna ontvangt u een e-mail met alle informatie die u nodig heeft om deel te nemen aan de online zitting. Op de website van de Rechtspraak vindt u handleidingen om Skype te installeren en te gebruiken voor zo’n zitting.

Klik op onderstaande afbeelding voor een video hoe een online zitting in zijn werk gaat.

Online zitting

 

 

 

 

 

 

Meer informatie
Heeft u vragen over een uitnodiging voor een online zitting of wilt u van tevoren de verbinding testen, neem dan contact op met het Rechtspraak Servicecentrum (RSC) of kijk op de pagina met veelgestelde vragen over online zittingen van de Rechtspraak.