26feb

Handleiding bij strafrechtelijke doorzoeking geactualiseerd

De algemene raad heeft de handleidingen bij extern onderzoek voor dekens en advocaten geactualiseerd. Download de handleiding en het bijbehorende stappenplan voor het geval Justitie voor de deur staat.

Het doel van de handleidingen is onveranderd: zij geven advocaten en dekens handvatten om de vertrouwelijkheid van het contact tussen rechtzoekenden en hun advocaat te waarborgen wanneer sprake is van een doorzoeking bij een advocaat. Ook ditmaal is gebruikgemaakt van de expertise van ervaren specialisten uit de praktijk. In de loop van dit jaar worden naar verwachting ook een bestuursrechtelijke en een fiscale variant ontwikkeld.

Onder meer wijzigingen in de Advocatenwet, de recente herijking van de gedragsregels en enkele strafvorderlijke ontwikkelingen vormden aanleiding voor deze herziening. De oorspronkelijke handleidingen dateren uit 2013. In 2014 vond een eerdere update plaats.

Meer informatie
Download de handleidingen bij strafrechtelijke doorzoeking voor advocaten en dekens.
Weten u, uw collega-advocaten en de receptie van uw advocatenkantoor wat te doen als Justitie voor de deur staat? Download het stappenplan.

Stappenplan als justitie voor de deur staat horizontaal

2018