• 15sep
  • 27mei

   'DilemmApp helpt je je morele en ethische kompas te ijken'

   De DilemmApp is vernieuwd, zowel qua uiterlijk als functionaliteit. Zowel accountants (NBA), notarissen (KNB), belastingadviseurs (NOB) als advocaten (NOvA) gebruiken de app om na te denken over ethische dilemma’s en hierover met elkaar de discussie aan te gaan. Hoe denken de vier beroepsorganisaties over de DilemmApp? ‘Dankzij de app kan je je verplaatsen in uiteenlopende situaties’.

   2020 lees meer
  • 26mei

   Stof tot nadenken in de nieuwe DilemmApp

   Na vier jaar is de NOvA DilemmApp in een nieuw jasje gestoken. Naast het uiterlijk is ook de functionaliteit verbeterd. Wat niet is veranderd is dat advocaten elke twee weken prikkelende dilemma’s krijgen voorgeschoteld, die stof tot nadenken en voer voor discussie bieden.

   2020 lees meer
  • 20mei

   Self-assessmenttool voor advocaten stap dichterbij

   Om de kwaliteit van de advocatuur te bevorderen ontwikkelt de NOvA een digitale self-assessmenttool. Hiermee krijgen advocaten geheel vrijwillig en kosteloos de mogelijkheid om te reflecteren op hun eigen handelen als professional. Wetenschappers van de Erasmus Universiteit en de Universiteit Twente hebben in dit kader een verkenning uitgevoerd naar het vakmanschap van de advocaat.

   2020 lees meer
  • 14apr

   Modelkantoorhandboek geüpdatet

   Het modelkantoorhandboek is voorzien van een update. De voornaamste wijzigingen in de versie 2020 zijn doorgevoerd in de hoofdstukken over het rechtsgebiedenregister, gestructureerde feedback en nummerherkenning.

   2020 lees meer