• 14dec

   Advocatuur hecht waarde aan diversiteit en inclusie

   Diversiteit en inclusie vormen een belangrijk thema voor veel advocatenkantoren. Dat blijkt uit een enquête onder de balie die onlangs is gehouden op initiatief van het NOvA-platform Inclusie & Diversiteit. Twee derde van de ruim 300 respondenten geeft aan dat hun kantoor een inclusieve werkomgeving biedt waarin alle advocaten gelijkwaardig worden behandeld.

   2021 lees meer
  • 28okt

   NOvUM nu ook als podcast

   NOvUM, de reeks video-gesprekken en -interviews over de actualiteit en de praktijkvoering van advocaten, is vanaf nu ook te beluisteren als podcast. Via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts kunt u alle afleveringen van NOvUM beluisteren op weg naar huis of kantoor, tijdens het sporten, of terwijl u wacht op uw volgende zitting.

   2021 lees meer
  • 15jul

   NOvUM aflevering 5: ‘Inclusiviteit is geen soft onderwerp, maar juist heel rationeel en zakelijk’

   In NOvUM spreekt Bas van Zelst met advocaten Gloria Heutinck- Gomes en Mark Smeets. Zij zijn lid van het door de NOvA opgerichte Platform Inclusie en diversiteit. Daarin houden zij zich samen met 35 andere advocaten met verschillende thema’s bezig, maar allemaal met hetzelfde uitgangspunt: “Wat kunnen we doen om mensen met een diverse achtergrond of geaardheid de kans te bieden om hetzelfde te bereiken als wij hebben bereikt?”

   2021 lees meer
  • 30jun

   Enquête Platform Inclusie en Diversiteit

   Hoe actueel is het onderwerp diversiteit en inclusie nu eigenlijk binnen de advocatuur? Iedere advocaat heeft met het onderwerp te maken, de een alleen net iets meer dan de ander. Diversiteit ziet niet enkel op kleur of afkomst, maar bijvoorbeeld ook op gender, handicap en seksualiteit (LGBT+). Het Platform Inclusie en Diversiteit wil graag meer inzicht krijgen in de verschillende ervaringen binnen de balie over dit onderwerp.

   2021 lees meer
  • 11feb

   Platform Inclusie en Diversiteit opgericht

   De NOvA onderstreept het belang van gelijke kansen, diversiteit en inclusie. Vanuit maatschappelijk oogpunt, maar ook omdat omarming van deze principes tot een verrijking van de advocatuur zelf leidt. Met het onlangs opgerichte platform Inclusie en Diversiteit wil de NOvA een inclusieve en diverse balie bevorderen.

   2021 lees meer