• 19sep

   Dilemma: Diversiteit aan de top

   Er is een geschikte vrouwelijke kandidaat gevonden voor de maatschap, maar uw collega-partners hebben de voorkeur voor een man uit hun netwerk. Dit komt het diversiteitsbeleid niet ten goede en het werkt ook nadelig bij een aankomend interview over dit onderwerp. Wat zou u doen om het diversiteit- en inclusiebeleid te handhaven?

   2023 lees meer
  • 4okt

   Diversiteit en inclusie in de advocatuur

   De NOvA onderstreept het belang van gelijke kansen, diversiteit en inclusie. Vanuit maatschappelijk oogpunt, maar ook omdat omarming van deze principes tot een verrijking van de advocatuur zelf leidt. Via het platform Inclusie & Diversiteit geeft de NOvA hier samen met de balie invulling aan. Dit wordt op Diversity Day nog eens benadrukt door de algemene raad.

   2022 lees meer
  • 2jun

   ‘Gebrek aan diversiteit is een gemiste kans’

   Diversiteit en inclusie bieden de advocatuur letterlijk toegevoegde waarde, die echter nog lang niet overal wordt verzilverd. Er is een omslag nodig, vindt advocaat Geeta Nandoe Tewarie, lid van het platform Inclusie en Diversiteit van de NOvA. “Kijk naar de kwaliteiten van jonge advocaten die je aanneemt, niet naar de verschillen.”

   2022 lees meer
  • 14dec

   Advocatuur hecht waarde aan diversiteit en inclusie

   Diversiteit en inclusie vormen een belangrijk thema voor veel advocatenkantoren. Dat blijkt uit een enquête onder de balie die onlangs is gehouden op initiatief van het NOvA-platform Inclusie & Diversiteit. Twee derde van de ruim 300 respondenten geeft aan dat hun kantoor een inclusieve werkomgeving biedt waarin alle advocaten gelijkwaardig worden behandeld.

   2021 lees meer
  • 28okt

   NOvUM nu ook als podcast

   NOvUM, de reeks video-gesprekken en -interviews over de actualiteit en de praktijkvoering van advocaten, is vanaf nu ook te beluisteren als podcast. Via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts kunt u alle afleveringen van NOvUM beluisteren op weg naar huis of kantoor, tijdens het sporten, of terwijl u wacht op uw volgende zitting.

   2021 lees meer