7apr

Webinar voor advocaten die gedupeerden toeslagen bijstaan

Op verzoek van de NOvA vindt op 15 april 2021 een online bijeenkomst plaats voor advocaten die gedupeerde ouders (willen gaan) bijstaan bij verzoeken in het kader van de herstelregeling kinderopvangtoeslag (KOT).

Incasso hulpGedupeerden van de problemen met kinderopvangtoeslag krijgen gratis rechtsbijstand van een advocaat. De Raad voor Rechtsbijstand (RvR) heeft hiervoor in samenwerking met het ministerie van Financiën een regeling gepubliceerd. De online bijeenkomst is voor advocaten die al deelnemen aan de regeling, maar ook voor advocaten die overwegen om deel te nemen aan de subsidieregeling

De bijeenkomst wordt voorgezeten door Bernard de Leest, lid algemene raad van de NOvA en portefeuillehouder Gefinancierde rechtsbijstand. Sprekers zijn onder meer:

  • Eric Poelmann, landelijk vaktechnisch coördinator Toeslagen;
  • Anne Coenen, directeur Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen;
  • Arie Rijkers, voorzitter Commissie Werkelijke Schade / Frits van der Woude, lid Commissie Werkelijke Schade;

U kunt zich aanmelden voor de online bijeenkomst via deze link.

Voorwaarden voor deelname advocatenpool en vrije advocaatkeuze
De regeling is in beginsel bedoeld voor advocaten die ingeschreven staan bij de RvR vanwege hun ervaring met de meervoudige problematiek van veel gedupeerden die vaak een laag inkomen hebben en schulden bij diverse instanties. Ook advocaten buiten het stelsel die al een gedupeerde bijstaan in een lopende zaak, kunnen deelnemen aan de regeling. Advocaten die nog willen deelnemen aan de advocatenpool voor rechtsbijstand aan gedupeerden, kunnen zich hier nog steeds voor aanmelden.

Zie ook:

2021