Beveiliging

De advocatenpas is drie of vijf jaar geldig. In beide gevallen is het standaard beveiligingsniveau Substantial (voorheen STORK-3). Een advocatenpas met certificaat, beveiligingsniveau High (voorheen STORK-4), is alleen mogelijk in combinatie met een geldigheidsperiode van drie jaar.

Beveiligingsniveau Substantial
Voor toegang tot de webapplicaties van de NOvA, Rechtspraak, Raad van State en Hoge Raad is een advocatenpas met beveiligingsniveau Substantial voldoende, ook voor digitaal procederen. Deze pas is ook geschikt om fysieke toegang te krijgen tot de rechtbank of een justitiële inrichting.

Beveiligingsniveau High
Een advocatenpas met beveiligingsniveau High heeft exact hetzelfde uiterlijk en dezelfde eigenschappen, maar bevat bovendien:
• Een beroepscertificaat waarmee u documenten rechtsgeldig digitaal kunt ondertekenen. Daardoor kunt u geheel digitaal werken en hoeft u documenten niet eerst te printen, met een pen te ondertekenen en weer in te scannen.
• Een certificaat waarmee u e-mails digitaal kunt ondertekenen, zodat de ontvanger zeker weet dat het bericht van u afkomstig is. Dit certificaat kunt u ook gebruiken om e-mails versleuteld naar u toe te laten sturen. Met het certificaat kunt u deze ontsleutelen.