Professionele ontmoeting advocatuur en rechterlijke macht

IStock-1254127196Op 23 juni 2022 organiseerden de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) en de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) gezamenlijk een professionele ontmoeting tussen advocaten en rechters  bij de NOvA in Den Haag. Tijdens deze middag stond het thema online vaardigheden in de rechtspraktijk centraal. Hoe herken je non-verbale signalen, hoe interpreteer je omgevingsinformatie, wat werkt online anders dan bij een fysieke zitting?
Lees het verslag

Programma

14.30 uur Opening door Miek Smilde, dagvoorzitter en senior beleidsadviseur bij de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak.
14.30 uur Marsha Baboelal, psycholoog bij Mentaal Beter, over online behandelen.
14.50 uur Hidde Santman, trainer/coach bij GITP, begeleidt professionals bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.
15.10 uur Koffie en theepauze.
15.30 uur Safiya Roble-van Deursen, advocaat bij Hofstaete Advocatuur en gespecialiseerd in PGB-zaken.
15.50 uur Paneldiscussie over online zittingen in het bestuursrecht en het delen van ervaringen met het publiek met onder andere Bernard de Leest, bestuurslid NOvA en advocaat sociaal zekerheidsrecht bij Zumpolle Advocaten, Ed van den Boogaard, advocaat bij Westhoff Advocaten en lid van de wetgevingsadviescommissie bestuursrecht van de NOvA en Dennis Bode, bestuursrechter Rechtbank Amsterdam.
16.30 uur                                    Afsluiting en borrel.


Praktische informatie

Datum Donderdag 23 juni 2022
Locatie Nederlandse orde van advocaten, Monarch Tower, Prinses Beatrixlaan 5, 2595 AK Den Haag.
Bereikbaarheid Het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (loopafstand van Centraal Station en/of tramhalte “Beatrixkwartier” voor de deur).
Parkeren kunt u o.a. bij het WTC Den Haag. Deze parkeergarage ligt aan de Prinses Marijkestraat 57, 2595 AM Den Haag (schuin aan de overkant).
Contact Voor vragen kunt u contact opnemen met communicatie@advocatenorde.nl.