Seminar Diversiteit en Inclusie

Diversiteit en Inclusie: ‘Ervaringen binnen de balie’

IMG_1581De NOvA onderstreept het belang van gelijke kansen, diversiteit en inclusie. Elk advocatenkantoor en iedere advocaat heeft met diversiteit en inclusie te maken. Diversiteit ziet niet enkel op een bi-culturele achtergrond of man/vrouw-verhouding, maar bijvoorbeeld ook op handicap en seksuele- en genderidentiteit (LHBTI+). Hoe zijn de verschillende ervaringen binnen de balie over dit onderwerp?

De NOvA en het Platform Inclusie en Diversiteit organiseren het seminar Diversiteit en Inclusie: ‘Ervaringen binnen de balie’ op donderdag 24 maart 2022 in Amsterdam. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Programma
Algemeen deken Robert Crince le Roy zal het seminar openen en strafrechtadvocaat Natacha Harlequin is dagvoorzitter.

De resultaten van de enquête die onlangs onder de balie is gehouden worden tijdens dit seminar besproken. Enkele leden van het Platform Inclusie en Diversiteit delen hun persoonlijke ervaringen. We geven u ook de gelegenheid uw ervaringen te delen. Tijdens de paneldiscussie formuleren we concrete stappen die de advocatuur kan nemen om diversiteit en inclusie te bevorderen.

Tot slot sluiten we deze middag af met een mini-workshop ‘cultuur-sensitief werken’, zodat u weet waarmee u morgen aan de slag kunt gaan. 

14.00 uur Inloop
14.30 uur Opening door Natacha Harlequin, dagvoorzitter en strafrechtadvocaat
14.35 uur Welkom door Robert Crince le Roy, algemeen deken
14.40 uur Bevindingen enquête en persoonlijke ervaringen Platform Inclusie en Diversiteit
15.30 uur Koffie- en theepauze
15.45 uur

Paneldiscussie met onder anderen:
Hussein Dia, beleidsmedewerker SER Diversiteit in Bedrijf
- Anjani Pherai, juridisch adviseur en lid van de landelijke projectgroep Inclusieve Diversiteit van de Raad voor de rechtspraak
Tanachia Ashikali, universitair docent en doet onderzoek naar diversiteitsmanagement, leiderschap en inclusie in publieke organisaties
- leden van het Platform Inclusie en Diversiteit van de NOvA

16.20 uur Interactieve workshop ‘cultuur-sensitief werken’ door Diversity Quest- Creating inclusive cultures by design 
17.00 uur          Afsluiting door Theda Boersema, lid van de algemene raad en aansluitend borrel


Praktische informatie

Datum Donderdag 24 maart 2022
Locatie Rosarium, Amstelpark 1, Europaboulevard, 1083 HZ Amsterdam (Zuid). Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor de deur (betaald parkeren). Trein en Metro Station RAI is op minder dan 5 minuten loopafstand (routebeschrijving)
Contact Voor vragen kunt u contact opnemen met communicatie@advocatenorde.nl

 

We zijn blij dat deze bijeenkomst weer fysiek plaats kan vinden en zien uit naar een interactief seminar. Kom ook, praat mee en ontmoet elkaar. Meld u aan via de aanmeldknop.Buttons orde NOvA2-1