Gehackt!

Het vijfde innovatieplatform op 3 oktober 2017 trok zo’n 160 advocaten naar het Rosarium in Amsterdam. De middag stond geheel in het teken van het thema cybersecurity in de advocatuur. "Het is niet de vraag of je gehackt wordt, maar wanneer."

Onder leiding van dagvoorzitter Ronnie Overgoor werden de deelnemers bijgepraat  over cybercrime, social engineering en phishing mails door Martijn van Lom, directeur van Kaspersky Lab. Ook de invulling van de zorgplicht die advocaten hebben op het gebied van cybersecurity werd met de zaal besproken. David Korteweg, voormalig advocaat en onderzoeker bij Bits of Freedom gaf de aanwezigen inzicht in hoe BoF zich inzet om de rechten van internetgebruikers te verdedigen en in wetgeving en beleid beter te beschermen. Pieter Wolters, universitair docent burgerlijk recht, en privacy-advocaat Kirsten van de Zwan gaven tips over de Algemene Verordening Gegevensbescherming die in 2018 van kracht wordt.

Als hulpmiddel om zich te wapenen tegen cybercrime kregen alle deelnemers een handige waaier mee met tips voor vertrouwelijke internetcommunicatie.