Diversiteit in de advocatuur - Maak het verschil!

Het innovatieplatform stond op 10 oktober 2019 in het teken van diversiteit in de advocatuur. Dragen diversiteit en inclusiviteit bij aan het succes van de advocatuur? Bevordert het de creativiteit en innovatie binnen de beroepsgroep? Wat zijn de commerciële kansen? Wat kunnen kantoren doen om diversiteit te bevorderen? Zijn bijvoorbeeld het instellen van quota of anoniem solliciteren de oplossing?

IMG_0959Algemeen deken Johan Rijlaarsdam opende het innovatieplatform, waarna Barbara Bos van het College voor de Rechten van de Mens de inleiding verzorgde over onbewuste vooroordelen. Dat heeft ze gedaan aan de hand van een aantal inspirerende experimenten, beelden en oefeningen om te laten zien hoe het brein werkt. Op een luchtige manier liet Bos zien hoe ieders onbewuste vooroordelen doorwerken in het maken van keuzes en hoe we onszelf hier tegen kunnen wapenen.

Daarna werden stellingen besproken in twee paneldiscussies onder leiding van debatleider Femke Wolthuis en was er gelegenheid voor de zaal om te reageren.